torsdag 19 november 2009

Mobiltelefon i skolan?

Mats Larsnäs tipsade på Twitter om en presentation som Media och IT-pedagogik gjort om mobiltelefonen som en möjlighet eller ett problem? Vad tycker ni? Tack så mycket för tipset Mats.

Tyck till!

Nu finns det en undersökning på min blogg. Ligger till höger på sidan. Klicka i vad du föredrar och rösta.

onsdag 18 november 2009

Billig eller dyr kabel?

I dagens GP kan man läsa hur man kan spara hundralappar på kablar till datorn eller tv:n. Läs hela artikeln här.

Dax att julpynta sin MAC

Om man vill få julkänsla på sin Mac, kan man ta och ladda ner lite julikoner. Du hittar nedladdningsfilen under bilderna.
Du öppnar sedan julbilden du vill ha och kopierar den (cmd+C). Därefter tar du och markerar den ikon du vill byta ut och öppnar informationsfönstret (cmd+I). När informationsfönstret öppnat sig markerar du symbolen i vänstra hörnet och väljer att klistra in (cmd+V). Om nu allt stämmer så ska du ha fått en ny ikon för ex.din mapp (eller vad du nu valt att byta ikon på).

lördag 14 november 2009

Vem kommer inte ihåg spelet Tetris

Ett gammalt klassiskt spel är Tetris. Om man gillar att spela detta så finns det en variant att ladda ner till Mac. Quinn heter det. Du kan hämta det här.

fredag 6 november 2009

Xmind

Igår så hade vi MAC fortbildning på skolan. Lisbeth och Anette tipsade om Xmind. Detta är ett program för att göra tankekartor. Hittade en film på Skolväskan som visar hur programmet fungerar.
Hittade också en sida där man kan bädda in sina Youtube filmer på ett snyggt sätt. Detta online verktyg heter SkinFlix.