måndag 27 april 2009

Svårt att få gehör för nya idéer?

Återkommer till föreläsningen med Fredrik Svensson. Det är inte alltid lätt att få gehör för nya idéer på sin arbetsplats. "Så här har vi alltid gjort" är kanske en kommentar du känner igen. Men skam den som ger sig...;). Fredrik Svensson visade ett klipp från youtube. Luta dig tillbaka och njut...


Länktips


Tänkte tipsa om en bra resurs på nätet, Kunskapsstjärnan. Här kan man låta eleverna bl.a. träna på fingersättning och Sveriges landskap, och mycket mer. Ta gärna själv en titt och prova.

torsdag 23 april 2009

Lyssnat på Fredrik Svensson


Vilken oerhört duktig föreläsare, Fredrik Svensson från Rektorsakademin. Han gav oss åhörare mycket att tänka på. Idé, Trygghetszonen, Kina vs Sverige, Calzone och en massa annat. Får du chansen gå och lyssna på Fredrik Svensson ta den, du går inte därifrån utan ha fått en del att fundera på.

onsdag 22 april 2009

Leka med ord


Här kommer ett tips på hur man leka med ord och få en snygg layout på det.

Redskapet som jag använt heter Wordle

torsdag 16 april 2009

Kartor på hitta.se i 3D-format

Har hittat en funktion på hitta.se där man kan få 3D-vyer över en hel del svenska städer. Kanske kan vara något när man pratar om Sverige och vill vissa kända platser. Tycker att det verka fungera bra. Man behöver ha Java installerad.


tisdag 14 april 2009

Testar ett nytt verktyg

Läste Fredrik Svenssons blogg och såg att han använde ett nytt verktyg för att göra sina undersökningar. Detta verktyg var lätt att använda och man skapade enkelt ett användarkonto. Man har ganska begränsade möjligheter men de duger för att skapa enklare undersökningar ex. i klassen, föräldrar eller personal.




fredag 10 april 2009

Publicistiska arbetssätt i skolan

Boken, Publicistiska arbetssätt av Dan Åkerlund ger idéer på hur man kan arbeta med bloggar, wikis, webbtidningar m.m. Den innehåller också en mängd lagartexter, bl.a. PuL. Detta är en bra bok att läsa när man ska börja arbeta med att publicera på skolorna.

söndag 5 april 2009

Premiär Gamla Ullevi


Jaha då var premiären avslutad. Vilket målfyrverkeri, 5-1 till GAIS. Just nu är det "Underbart att vara Gaisare"
Vilken grym arena "Gamla Ullevi".

torsdag 2 april 2009

Nya medier i Undervisningen


Läser på Borås högskola under våren. Kursen heter nya medier i undervisningen.
Idag har vi arbetat med olika Bildprogram.
Jag skapade mig ett konto på Photoshop.