måndag 30 mars 2009

Onsdagen den 1 april

På onsdag ska jag till Center för skolutveckling och visa hur man får igång Wii kontrollen med sin PC. Ska bli KUL!

Snart avspark! HÄRLIGT om man gillar fotboll

Jaha då var det dags för avspark i Allsvenskan snart. GAIS börjar "borta" mot ÖIS den 5 april. Hoppas att jag kan komma iväg på matchen. Sr just nu lite mörkt ut eftersom jag inte har någon biljett. Var för sent ute :(

Ska bli spännande att följa GAIS med ny tränare vid rodret.

måndag 9 mars 2009

Wiimote whiteboard på Mac


Nu har jag testat att även till min Mac och efter en del testande och provande fram och tillbaka med Bluetooth inställningar på Mac:en så funkade det även här. Jag har inte testat tillsammans med någon projektor ännu men ska försöka göra det i veckan. 



torsdag 5 mars 2009

Mitt Wii projekt


Jag har nu testat få igång min wiimote tillsammans med PC:n och har lyckats efter lite trixande. Har endast testat detta tillsammans med XP, vet inte om det fungerar lika bra med Vista.
Jag införskaffade utrustningen lånade en wiimote kontroll av min son, en IR-penna av LG och så blev
jag tvungen att införskaffa en trådlös Bluetooth enhet eftersom jag inte fick till det med den Bluetooth enheten i datorn.

Det som jag började med var att ladda ner de programvaror som behövdes Smoothboard och Bluesoleil. Detta var inga större problem att ladda ner.

Det som jag gjorde sedan var att plugga in min Bluetoothadapter och sedan öppna Bluesoleil programmet och söka efter Wii-kontrollen. För att de ska hitta varandra så måste man göra Wii- kontrollen aktiv genom att trycka ner knapparna 1 och 2. Då börjar det blinka blåa lampor på kontrollen och då är den aktiv. När dessa två har hittat varandra så dyker det upp en liten ikon som får Wii-kontrollens namn. Man kan också trycka ner A, det ska fungera också.
När dessa 2 har hittat varandra så gäller det att etablera en kontakt mellan dessa. Detta gör man genom att högerklicka på symbolen för Wii-kontrollen och välja att ansluta till. Då ska den ändra färg till grön.

Nu när detta är klart så öppnar man Smoothboard programmet och gör kalibrering av Wii-kontrollen och den yta som ska bli interaktiv (skärmen på laptopen eller Whiteboarden). Detta tycker jag var svårt att hitta rätt avstånd och vinkel men till slut så blev det hyfsat.

Om man vill testa så att IR-pennan fungerar kan man använda sin mobil (om man har kamera på den vill säga). Öppna kameran på mobilen och lys med IR-pennan mot linsen, då ska det lysa rött från pennan och då vet man att den är OK.

Nu ska det var klart att tuta och köra. Lycka till om du nu får för dig att vilja prova. Spana in mitt bildspel också så kan du se momenten i bilder.